Sintel Commerce, d.o.o.

Sintel d.o.o., Oprema za avtomatizacijo

Kersnikova ulica 17A
3000 Celje - SI


Untitled Document
Pokličite
Avtomatizacija Električna distribucija Instalacijski material Stikalne omare Storitve
 

Avtomatizacija in krmilje -> Krmilniki

Krmilniki - PLC

 

 

Pregled

Z združitvijo proizvodov znamk Modicon, Telemecanique in Square D,  Schneider Electric nudi celostne rešitve za avtomatizacijo in vodenje industrijskih procesov. Na tem mestu lahko povemo, da deluje pionirsko podjetje na področju avtomatizacije in vodenja industrijskih procesov danes v sklopu skupine Schneider Electric – ameriški Modicon, ki je leta 1968 izdelal prvi PLC na svetu.

Jedro  ponudbe avtomatike tvorijo krmilniki: Twido, M340, Micro, Premium, Momentum in Quantum - tehnično dovršene, sodobne, inovativne ter zanesljive elektronske naprave, sposobne voditi še tako zahteven proces.

Z ogrodjem Transparent Factory se začenja  razvoj internetne spletne tehnologije z uporabo univerzalno sprejetih mednarodnih standardov, kot so: Modbus, ModBus TCP/IP, OPC, IEC 1131 in ostalih.

Logični releji (Smart releji)

Produkt Zelio predstavlja družino logičnih relejev blagovne znamke Telemecanique. Obstajata dve skupini logičnih relejev; kompaktni (ni možnosti razširitve) in modularni (možnost razširitve). Znotraj teh pa obstaja bogata izbira različnih tipov relejev. Razlikujejo se po vhodni napetosti: 12VDC, 24VDC, 24VAC, 48VAC in 240VAC; po številu digitalnih vhodov oz. izhodov in analognih vhodov oz. izhodov ter po načinu komunikacije: RS232, RS 485 ali Ethernet.
Releji omogočajo tudi javljanje preko GSM sporočil, prav tako jih lahko preko SMS-ov upravljate.

Zelio        
 

PLC-ji Telemecanique (Krmilniki)

Twido
Twido je majhen zmogljiv procesor, ki je na voljo v kompaktni ali modularni verziji. Tako sam krmilnik, kot tudi razširitveni moduli imajo digitalne in analogne vhode oziroma izhode. Vhodno-izhodnih modulov je mogoče dodati sedem. Omogoča pa povezovanje preko protokola RS232, RS485 ali Ethernet.
Za najbolj ekstremne pogoje je namenjen Twido Extreme, ki ima stopnjo zaščite IP67 ter območje delovanje od -40°C do +110°C; podpira pa ModBus RS485, Can J1939 in CanOpen protokol.

Micro
Se uporablja za manj in srednje zahtevne aplikacije in ima največ 248 diskretnih vhodov in izhodov. Na voljo je več različnih tipov krmilnikov od kompaktnih, do takšnih z možnostjo razširitve.

M340
Krmilnik M340 je krmilnik nove generacije, ki je popolnoma komunikacijsko podprt s številnimi protokoli (Ethernet, Modbus, CanOpen). Procesor se pritrdi na osnovno enoto "rack", zraven pa se dodajajo digitalni oz. analogni vhodni in digitalni oz. analogni izhodni moduli. Procesor omogoča procesiranje do 1024 I/O točk, za dodaten spomin pa je na voljo reža za SD kartico. Novost krmilnika pa je integriran gateway oz. celo server, ki omogoča nalaganje spletnih strani. Prednost takšnega koncepta je izgradnja enostavnega nadzora s pomočjo spletnih strani ali izgradnja svoje aplikacije s pomočjo protokola SOAP.

Premium
Premium je eden najzmogljivejših krmilnikov in je predvsem namenjen avtomatizaciji strojev. Zasnovan je po principu racka z zlaganjem kartic na reže (slote). Njegovo zmogljivost je omejena z 2048 DI/DO in z 512 AI/AO. Na voljo je tudi oprema za HotStandBy (redundanca).


Momentum
Programabilni krmilniki s široko paleto komunikacijskih možnosti za prenos podatkov. Krmilnik primeren za srednje velike aplikacije, z možnostjo medsebojne povezave v večje samostojno delujoče sklope. Zelo majhnih dimenzij, namenjen pa je tudi širitvi s pomočjo DIO mreže krmilnika Quantum.

 
Quantum
Najzmogljivejši v družini krmilnikov Schneider Electric. Primeren predvsem za večje aplikacije, kjer je potrebna hitra obdelava velikega števila podatkov, na primer v termoelektrarnah, za regulacijo vklopno/izklopnih sekvenc, by passov. Zelo uporaben je za krmiljenje preklopov v redundantnih sistemih.
Krmilnik Quantum podpira več tipov komunikacije in izgradnje mrež DIO, RIO ter optiko.

 

Twido - TWD ...  
 
Premium  Micro
Krmilnik premium Krmilnik nano-micro
Momentum     M340
Krmilnik momentum M340
Quantum
         
 


več informacij>

 

Wade

 
W@de je produkt blagovne znamke Telemecanique, ki je namenjen kontroli ter sporočanju v primeru stanj, ki so definirani kot napake.
Obstaja več različnih modelov, v grobem pa se delijo na modularne ter kompaktne. Omogočajo zaznavanja do 16 digitalnih vhodov, 8 digitalnih izhodov ter do 4 analogne vhode oz. izhode.
Moduli so tudi dobro komunikacijsko podprti, saj omogočajo komunikacijo preko Etherneta, PSTN (analogne telefonske linije), GSM omrežja ter celo preko GPRS tehnologije, lokalni dostop pa je možen preko protokola RS232, Modbus in Modbus to PLC, Unitelway.
Nekateri moduli delujejo kot Web serverji in s tem nudijo oddaljen dostop preko interneta. Za parametriranje modulov je namenjena tudi programska oprema, ki jo ob nakupu modula dobi vsaka stranka.
 
 • Sistem Wade 320 (W320), ki prikazuje različne načine prenosa podatkov preko razlicnih medijev. Moduli so lahko tudi kot samostojne enote na objektih.

 
 • Sistem Wade 330 (W330), ki prikazuje različne načine prenosa podatkov preko razlicnih medijev. Moduli so lahko tudi kot samostojne enote na objektih.

 
 • Mešani sistem treh različnih tipov naprav integriranih v en sistem.

*primerjava različnih verzij modulov Wade (*.pdf 808KB)
 

 

Komunikacijska oprema

 • pretvorniki protokola RS485 (ModBus) / RS232
 • pretvorniki protokola RS485 (ModBus) / RS232 / Ethernet / ProfiBus
 • pretvorniki protokola RS485 / RS232 / Ethernet / optika
 • komunikacijski moduli Ethernet / optika
 • komunikacijska oprema za zagotavljanje optčnega kroga, ...

...več informacij o komunikacijski opremi najdete v poglavju Transparent Ready...


več informacij>

   

Programska oprema 

 • programska oprema za programiranje relejev Zelio - ZelioSoft
 • programska oprema za programiranje krmilnikov Twido - Twidosoft in Twidosuite
 • platforma M340 s programsko opremo Unity
 • platforma Premium s programsko opremo PL7 ali Unity
 • platforma Quantum s programsko opremo Concept ali Unity
 • programska oprema za vizualizacijo oziroma upravljanje
  VIJEO CITECT (SCADA)

več informacij>

 


Vpišite se

in prejemajte obvestila o novostih in akcijah

     
 

 

Untitled Document
Uporabne povezave
Ostale novosti
UPS naprave APC
Predstavljamo vam novost v našem prodajnem programu - UPS-i blagovne znamke APC.
Vrstne sponke Linergy TR
Predstavljamo vam novost v našem prodajnem programu - vrstne sponke Linergy TR proizvajalca Schneider Electric..
Zasloni občutljivi na dotik
Prodajni program zaslonov občutljivih na dotik smo razširili z zelo kakostnimi zasloni tipa STO in STU

 

Novice
6.8.2015 - Distribucija UPS naprav - APC
Prodaja  UPS naprav proizvajalca Schneider Electric -  APC.
28.2.2012 - Izdelava napisnih ploščic
Na podlagi vaših želja vam izdelamo napisne ploščice različnih dimenzij in barv.

Pomoč
Copyright © Sintel d.o.o., Oprema za avtomatizacijo. All Rights Reserved